– Det är första gången vi är här. Vi är tillsammans med TCO, Lärarförbundet och Vision. Det är Vårdförbundet Västra Götaland som ordnat det hela. Det är också en del i rekryteringsprojektet. Jag har med mig Marianne Brindbergs, styrelseledamot i Vårdförbundet Västra Götaland, Christoffer Brandt, studerandemabassadör, och Ida Eklöf, ombudsman i Vårdförbundet i Västra Götaland. Vi ska också få med oss en representant för 24 000-kronorsrörelsen.

Vad vill ni uppnå?

– Vi söker nya vägar att rekrytera medlemmar, alla fackförbund tappar unga. Det är många unga här och vi hoppas på att få prata fackliga frågor med dem. Vi vill ge de dem en positiv bild av Vårdförbundet och även lyckas rekrytera några nya medlemmar.

Vad ska ni göra för att locka dem till ert tält?

– Vi ska ha olika tävlingar. Till exempel Cash box, som är ungefär som en telefonkiosk som det blåser runt pengar i. Utmaningen är att samla så mycket pengar som möjligt och frågan är "klarar du att samla alla pengar själv"? Spelet Colleagues kan laddas ner till smarta telefoner och har nya banor i sjukhusmiljö där det gäller att samla sina kolleger för en bättre jobbdeal. De som får högsta poäng vinner biobiljetter. Sen så delar vi ut profilprodukter från Vårdförbundet också.

Ska du själv passa på och titta på några grupper?

– Jag hoppas kunna se Blur och First Aid Kit, men vi har ett så bra läge alldeles intill de två största scenerna så vi hör det mesta ändå.