Strömmen stängdes av i förrgår på grund av bristande betalning, vilket innebär att det inte går att bedriva någon verksamhet i lokalerna.

I går gick personalen fortfarande kvar i de nedsläckta och halvtomma lokalerna efter besked från ägaren att vårdcentralen ska hållas öppen, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Men när man ringer till Läkargården i dag kopplas telefonen till ett mobiltelefonnummer där ingen svarar.

Vårdförbundet gjorde förra veckan en anmälan till Arbetsmiljöverket, där man beskriver att personalen upplever en systematisk och medveten psykisk misshandel från företagsledningen. På mer än två månader har de heller inte fått någon lön.

Ägaren till Läkargården, Martin Wikström, som numera är bosatt i Holland, har flera gånger varit i konflikt både med Vårdförbundet och Region Skåne.

Nu diskuterar regionen hur den ska gå tillväga för att riva upp avtalet som ger Läkargården 600 000 kronor i månaden, rapporterar SR Kristianstad. Om det bedöms som juridiskt möjligt är det politikerna i regionstyrelsen som tar beslutet.