Kassationsdomstolen i huvudstaden Manama vidhöll straffen på mellan en månad och fem års fängelse.

– Med domslutet visar Bahrains regering än en gång att man inte tar mänskliga rättigheter på allvar genom att ta ansvar för tidigare kränkningar. Domarna mot dessa läkare och sjuksköterskor måste genast undanröjas och alla anklagelser mot dem som rör deras roll i förra årets demonstrationer för reformer falla, säger Ann Harrison, biträdande programdirektör för Amnesty Internationals Nordafrika- och Mellanösternavdelning.

I  juni i år fick 18 av de från början 20 sjuksköterskorna och läkarna sina långa fängelsestraff på mellan 5 och 15 år mildrade. Ghassan Dhaif som fick sitt straff för "olagliga möten", "anstiftan till hat mot annan sekt" och "kidnappning i terroristsyfte" sänkt från 15 till 1 års fängelse konstaterade efter domen att sänkningen gjordes tack vare internationella påtryckningar.

Av de 20 tidigare dömda friades 9 stycken. Men som Vårdfokus rapporterade fanns det inga uppgifter om ordföranden för Bahrains sjuksköterskeorganisation, Roula al-Saffar, var bland de frisläppta. Eller om hon var en av de två som inte överklagade sina domar och som man trodde hade lämnat Bahrain eller höll sig gömda.

Nu framgår det av Amnestys pressmeddelande att hon i alla fall inte är en av de nio vars domar fortfarande står kvar. Antingen är hon en av de två som hållit sig undan eller så blev hon frigiven i juni.