I skinnjacka och svarta glasögonbågar spände Ulrika Blumfelds ögonen i politiker och tv-tittare. Som Stockholmsstudenternas första talesperson för Inte under 24 000-upproret blev hon en symbol för en kaxig generation blivande sjuksköterskor som inte accepterar vad som helst.

Viktigt hålla ihop

Studentupprorets krav på högre ingångslöner spred sig i hela landet och har fått stor uppmärksamhet. Nu vill Ulrika Blumfelds fortsätta påverka, men i Vårdförbundet styrelse.

- Vi är en kår som är lite kantad av att man kanske inte riktigt hjälps åt när det gäller. Inte under 24 000 har bevisat att det går att komma långt och få igång en jäkla debatt om man håller ihop och jobbar hårt tillsammans, säger hon.

Det är i maj nästa år som Vårdförbundets kongress ska välja en ny styrelse. Fram till den 15 februari är det fortfarande möjligt att nominera tänkbara kandidater.

Listan med nominerade

Listan över de hittills nominerade finns på Vårdförbundets hemsida. Här finns många kända namn, som Sineva Ribeiro som föreslås fortsätta leda förbundet som ordförande.

Bland de nominerade till den kommande styrelsen finns många med lång facklig bakgrund. Till exempel flera medlemmar ur den nuvarande styrelsen och Jane Stegring från avdelning Stockholm som har arbetat med barnmorskeupproret.

Utan facklig bakgrund sticker Ulrika Blumfelds ut i samlingen. Men hon har istället ett studentuppror på CV:n.