Vårdförbundet Värmland har länge diskuterat arbetstider, för hög arbetsbelastning och för lite tid för återhämtning med arbetsgivaren utan att få gehör. Nu sätter Vårdförbundet ner foten.

– Arbetsmiljön har varit svår i flera år. I sittning efter sittning har vi påtalat det för landstinget. Det har inte lett någonstans. Bilden har också bekräftats av Landstingshälsan. Vid ett möte i maj fick vi löfte om ett åtgärdsförslag men ingenting har hänt. Nu säger också medlemmarna ifrån, säger Ann-Britt Jonsson, vice avdelningsordförande i Vårdförbundet Värmland.

De 15 arbetsmiljöanmälningarna har gått till divisionerna för operation och medicin på Centralsjukhuset i Karlstad  och till länsdelssjukhusen i Arvika och Torsby.

Beräkningen av övertidsberget gäller hela landstinget.

I dag möter Vårdförbundet och medlemmar från de drabbade divisionerna medierna på en pressträff utanför Centralsjukhuset i Karlstad för att berätta om sin arbetsmiljö.

– Landstinget har gått ut med ett sparförslag på 300 miljoner kronor. Det vore bättre att i första hand åtgärda arbetsmiljöproblematiken, säger Ann-Britt Jonsson.