– Vi har också sjuksköterskor som fått 25 000 kronor i ingångslön, säger Lena Freijd, HR-chef på Karolinska, som kommentar till nyheten om att Akademiska sjukhuset i Uppsala i större utsträckning än tidigare börjat tillgodose studentupprorets krav på högre ingångslöner.

Även på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset i Stockholm har det hänt att nyutexaminerade under det senaste året fått löner runt 25 000 kronor i månaden. Men då på avdelningar i desperat behov av personal, som inom psykiatri och geriatrik, och om den nyutexaminerade har tidigare yrkeserfarenheter på CV:n.

– Nyutbildade helt utan tidigare erfarenhet får inte segla upp för mycket i lön. Men har du jobbat som undersköterska eller med något helt annat i tio år, då har du mognad och kunskap som det vore konstigt om vi som arbetsgivare inte såg till att det syntes i lönesättningen, säger Lena Freijd.

Hon berättar att lönesättande chefer tidigare missförstått och hårdtolkat sjukhusets riktlinjer om att ge 22 300 i ingångslön, men nu blivit bättre på att tillämpa individuell lönesättning.

– Vi har riktlinjer, men sedan är det upp till varje chef att bedöma en nyutexaminerad sjuksköterskas kvalifikationer, säger hon.

Enligt 25K:s talesperson i Stockholm, Martin Höjman, är studentrörelsens uppfattning att sjukhusen börjat ge lite högre löner än tidigare till erfarna nyutexaminerade och att helt oerfarna sjuksköterskor kunnat förhandla upp sina löner nu under hösten när deras sommarvikariat förlängts. Men för nyutexaminerade utan tidigare yrkeserfarenhet innebär en första anställning på Stockholms storsjukhus fortfarande löner långt ifrån 25 000 kronor i månaden.