Länssjukhuset Ryhov i Jönköping går back. Alla verksamheter måste spara.

– Jag ser ingen möjlighet att ta bort personal från min klinik som redan är hårt belastad. Därför skjuter vi på vissa utbildningsaktiviteter till efter årsskiftet, säger akutklinikens verksamhetschef Wille Alstermark till Vårdfokus.

Ingen HLR

Bland annat får personalen vänta med att göra den årliga repetitionen i hjärt- och lungräddning. Ett besked som väckt mycket ilska. Personalen lyfter fram vikten av att få öva hjärt- och lungräddning tillsammans för att vara på topp när något händer. Men framför allt höjs röster för att det nu får vara stopp med besparingar på en redan hårt pressad arbetsplats.

– Det är jättetufft. Vi har låg bemanning, väldigt många patienter och vi får ständigt högre krav på oss, säger en anonym sjuksköterska till Jönköpingsposten.

Tuffa sparkrav

Verksamhetschefen Wille Alstermark bekräftar bilden av att patienttrycket ökat i betydligt högre takt än resurserna. Han förstår personalens ilska.

Varför göra en så liten besparing som väcker så starka reaktioner. Finns inte risken att ni förlorar personal?

– Naturligtvis vill vi vara en attraktiv arbetsplats för att kunna behålla personal. Det här är inget vi önskar att vi behövde göra.