Du kommer från Boden, men arbetar på Färöarna. Varför då?

– Jag gillar öar. Det är tredje gången jag är här. Jag har jobbat på Åland, Island och Grönland också, och i Norge, Danmark och Schweiz.

Kommer du att jobba i påsk?

– Jag jobbar några dagar, men är ledig också.  Vi ska på vandringstur, naturen här är fantastisk – det finns inga träd men det är grönt och fjällen är ganska höga.

Vad äter man på Färöarna på påsken?

– Lamm, brunsås och potatis, och till det gott rött vin!

Vad har det lärt dig att arbeta utomlands?

– Mycket!  Olika arbetsmetoder och tekniker. Att man kan göra saker på olika sätt, som kan vara lika bra eller bättre än hemma.

Vad är det bästa med att vara operationssjuksköterska?

– Det är varierande. Ett jobb med människor där det kan hända saker snabbt, och där man förhoppningsvis kan hjälpa andra. Det finns möjligheter att specialisera sig och att göra som jag och resa ut och jobba.