Listorna med lediga sommarvikariat på bemanningsföretagens hemsidor är långa. Distriktsköterskor, psykiatrisjuksköterskor, barnsjuksköterskor, nattsjuksköterskor, barnmorskor... här finns alla sorters jobb över hela landet.

– Men den största efterfrågan har vi på vanliga sjuksköterskor till sjukhus. Vi får dagligen in nya behov och har otroligt mycket förfrågningar för juli, samtidigt som nästan ingen vill jobba då, säger Jenny Thor som arbetar på bemanningsföretaget Prime Care som konsultchef och som själv är sjuksköterska.

Kan inte lösa allt

Ända sedan januari har hon fått in uppdrag som gäller sommarvikariat, men trots att sommaren nu är här fortsätter förfrågningarna att trilla in.

– Många försöker in i det sista att lösa det själva och när det inte lyckas vänder de sig till oss, säger Jenny Thor.

Men inte heller bemanningsföretagen tror att de kommer att kunna ordna fram alla sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor och barnmorskor som landsting och kommuner frågar efter.

– Jag uppskattar att vi kanske kan leverera 20-30 procent av det som efterfrågas, säger Jenny Thor.

Mycket har förändrats

Inte heller Malin Lindley-Nord, vd för Dedicare nurse, tror att alla kommer att kunna få sina behov tillgodosedda.

– För tio år sedan var sommarschemat spikat och klart överallt vid den här tiden, men så ser det inte ut i dag. Det finns fortfarande många lediga vikariat hos både landsting och kommuner, säger Malin Lindley-Nord.

Men hon säger samtidigt att alla sjuksköterskor som har tänkt sig att arbeta i sommar ännu inte har bestämt sig för var de ska jobba. Det är mycket som spelar in: var i landet det är, arbetstider, typ av jobb, ansvar, arbetsmiljö och – inte minst – lönen.

Vet sitt värde

Det är vanligt att sjuksköterskor listar sig hos flera olika bemanningsföretag samtidigt och den som har is i magen väntar på de bästa erbjudandena.

– Sjuksköterskor i dag känner sitt värde och vet att dagens bristsituation ger dem helt nya möjligheter att deala till sig bra anställningsvillkor, säger Jenny Thor.