"Lönehöjningen är för drastiskt", är rubriken på en artikel i Uppsala nya tidning i helgen. Det är det folkpartistiska landstingsrådet, Lina Nordquist, som uttalar sig om de nya ingångslönerna på Akademiska sjukhuset.

I samma artikel förklarar sjukhusets HR-direktör, Inger Thorén, att högre ingångslöner är nödvändigt för att sjukhuset ska kunna rekrytera de sjuksköterskor som behövs. Pengarna ska frigöras genom minskade kostnader för personalomsättning.

Svårt möta kompensationskrav

Men politikerna är oroliga för kompensationskrav. Vårdfokus har tidigare skrivit om att över 30 av sjukhuset 140 barnmorskor har lämnat in sina uppsägningar. Anledning: för låga löner. Nyblivna barnmorskor kräver 30 000 i ingångslön och erfarna kräver ett lönepåslag på 5 000 kronor i månaden. Sjukhusledningen har svårt att möta kraven.

"Situationen som nu uppstått är oacceptabel. Det håller inte att nyutexaminerade i flera fall tjänar mer än de redan anställda", säger landstingsrådet till Uppsala nya tidning. Hon anser också att politikerna har vaknat för sent och att pengar till ökade löner inom vården måste frigöras.

Ett önskat resultat

Björn Eriksson, ordförande i Sjuksköterskornas studentförening och talesperson för 24 K i Uppsala, säger till Vårdfokus att han har svårt att tolka vad landstingsrådet egentligen säger i artikeln.

– Rubriken säger en sak, men läser man vidare är det oklart om hon menar att ingångslönerna är för höga, eller löneutvecklingen för dålig, säger han.

Det är uppenbart både för Björn Eriksson och för andra att studenternas framgång med ingångslönerna har startat en lönediskussion på sjukhuset. Det är också ett önskat resultat av deras kamp.

– Det var väntat att höjda ingångslöner skulle det få en snöbollseffekt hos äldre och erfarna kolleger. Det tycker vi är bra. Den frustration vi ser riktar sig mer mot arbetsgivaren än mot våra framgångar, säger han.