Samtidigt som den nya regeringen presenterades för en dryg månad sedan fick Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro ett mejl av folkhälso-, sjukvårds- och idrottministern Gabriel Wikström (S) med en inbjudan till ett möte.

Sedan dess har förfrågningarna fortsatt trilla in och under den här veckans första tre dagar har Sineva Ribero hunnit med tre ministermöten.

Vårdens framtid

En stor fråga, både under måndagens möte med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och tisdagens träff med sjukvårdsminister Gabriel Wikström, var vårdens kompetensförsörjning – med särskilt fokus på Vårdförbundets modell för akademisk specialisttjänstgöring.

Antalet specialistutbildade sjuksköterskor fortsätter att minska och det hjälper inte att bara satsa pengar på fler utbildningsplatser, var ett av Sineva Ribeiros viktiga budskap till vårdministern.

Värnar vårdvalet

Hon pratade också om de fördelar som Vårdförbundet ser med det fria vårdvalet i primärvården och behovet av mer personcentrerad vård, bland annat.

Hur ser du på Vårdförbundets möjlighet till inflytande?

– Jag tänker att vi ska vara lösningsinriktade. I regeringens budget är det väldigt få förslag på "hur" saker ska kunna uppnås inom sjukvårdsområdet och jag tänker mig att vi kan ge input på bra "hur", säger Sineva Ribeiro, som i dag på onsdagseftermiddagen också träffade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).