Med naturbilder och vårdinteriörer, lite romantik, dans och sång, gemenskap och en entusiastisk personal med glimten i ögat försöker hälso- och sjukvårdsförvaltningen locka medarbetare till Gotland.

– Vi ville försöka ett nytt grepp när annonser, mässor, kontakter och andra kanaler vi använt förut inte räckte. Det ska bli jättespännande att se vilken effekt det här får på vår rekrytering. När det gäller sjuksköterskor har vi ett antal vakanser, mest vikariat, säger Ann-Charlotte Lohrén, resursområdeschef slutenvård på Visby lasarett.

Men filmen har inte bara tagits emot positivt. I en kommentar till den på Youtube skriver exempelvis en som sett filmen:

"Varför inte istället gå ut och vara ärliga och säga som det är, att det är krisartat och kaotiskt och svårt att få tag på folk, och att man nu söker erfaren vårdpersonal som är beredd att komma och jobba hårt och göra ett rejält handtag för att rädda situationen."

Sjuksköterskorna på ortopeden först

I somras tog ortopeden i Umeå till samma grepp för att försöka locka sex sjuksköterskor till sin fysiskt tunga avdelning. Två nya har börjat i höst.