– Det känns helt okej, vi har tränat för det här och är väl förberedda.

Det sade sjuksköterskan Jann Claesson till SVT:s Östnytt innan han och hans kolleger åkte från Linköping till Malmö med en specialutrustad ambulans för att hämta den sjuksköterska som misstänks vara ebolasmittad.

Sjuksköterskan har arbetat med ebolasmittade patienter i Sierra Leone för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Efter att ha exponerats för koncentrerad klorlösning som trängt in mellan lagren av skyddshandskar flögs hon i söndags hem för vidare transport till Skånes universitetssjukhus i Lund. Eftersom hon inte visade några symtom på ebolasmitta togs inga prover och hon skickades senare hem till sin bostad.

Men i natt togs hon återigen hand av sjukvården, denna gång av infektionskliniken i vid Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Vi har haft kontakt med henne hela tiden. Så fort hon uppvisade någon form av symtom så blev hon skickad till Malmö, där vi har bättre isoleringsmöjligheter än i Lund, säger Anna-Lena Boive som är pressansvarig på sjukhuset.

Vilka symtom sjuksköterskan uppvisat vill hon med hänvisning till patientsekretessen inte uppge.

– Vi har inte konstaterat att hon har ebola, bara att hon skulle kunna ha det.

Prover har tagits och svar från Folkhälsomyndigheten väntas inom det här dygnet.

Sjuksköterskan transporterades till sjukhuset i Malmö i natt och ska under kvällen transporteras vidare med specialambulans till högisoleringsenheten i Linköping.