Arbetet med att se över poängmodellen har lagts på is. Det är inte aktuellt med några förändringar, meddelar HR-direktören Mats Uddin i ett mejl till Vårdförbundet.

– Vi är verkligen glada i dag. Att få dem att backa från det beslut som tagits känns som en stor seger, säger Pia Molander, ombudsman för Vårdförbundet Östergötland.

Sämre ersättning

Förändringen skulle ha lett till sämre ersättning för obekväm arbetstid för minst 300 sjuksköterskor vid Sinnescentrum, Hjärt- och medicincentrum samt Barn- och kvinnocentrum vid sjukhusen i Linköping och Norrköping.

Sedan flera år används en modell för bemanning och arbetstid som bygger på poäng. Pass som ligger på nätter och helger ger mer poäng och de som arbetar många sådana pass kommer upp i en högre lön. Ledningen för Sinnescentrum ville sänka poängen för de obekväma passen för att spara pengar. Något som kunde ha betytt flera tusen kronor mindre i lön även för de som arbetar vid andra kliniker eftersom poängmodellen bygger på att det ska vara lika för alla.

Aktiva förtroendevalda

Men nu sägs alltså tydligt från landstingets HR-direktör att samtliga kliniker som använder poängmodellen ska tills vidare ha kvar den och det är inte aktuellt att göra någon revidering.

– Det har varit så starka protester och våra förtroendevalda har varit mycket aktiva genom att ordna möten och bilda opinion. Det har spelat en avgörande roll för att få dem att backa, säger Pia Molander.