Svårigheten att rekrytera nya sjuksköterskor inför sommaren har landstingen gemensam. Men vad de kan erbjuda de nyutexaminerade som ingångslön skiljer sig mycket.

I Norrbotten erbjuder landstinget mellan 25 000 kronor och 25 000 kronor i månadslön. Andra landsting och regioner, som Skåne, Västra Götaland och Halland ligger 2000 kronor under. Det visar uppgifter som Vårdförbundets alla lokala avdelningar tagit del av från studenter eller landstingets egna siffror.

Individuell lön

Lönerna ska vara individuella och förhandlingsbara, ändå upplever många studenter att det finns en exakt summa de som saknar tidigare erfarenhet erbjuds.

Vanligast i sommar är att lönen ligger mellan 24 000 och 24 500 kronor i månaden, enligt Vårdförbundets uppskattningar.

Den lönen räcker inte för Kimberley Storm som blir färdig sjuksköterska i juni. Hon har sökt jobb i Gävleborg, Uppsala och Västernorrlands landsting. Redan i januari blev hon och kurskompisarna på Gävle högskola uppringda av landstingets rekryterare. Mingelkvällar ordnades och sjukhuset ville få snabba besked. Snart hade stora delar av klassen tackat ja.

Låter sig inte stressas

Men Kimberley Storm låter sig inte hetsas av att vårdenhetscheferna vill lösa sommarkrisen.

– Jag vill vänta och se. Jag låser mig inte vid ett drömjobb utan är öppen och har flera intervjuer inbokade, säger hon.

Hon känner sig kompetent och vet att hon är eftertraktad på arbetsmarknaden. 38 000 sjuksköterskor beräknas behöva anställas fram till 2022. Arbetsförmedlingen placerar sjuksköterskor i den gruppen av yrken som det är störst brist på 2015.

– Vi får se om Gävleborgs landsting kan gå mig till mötes med lönen när sommaren närmar sig, säger hon.