– Sedan affären avslöjades har minst ett hundratal hört av sig om inträde i Vårdförbundet, vilket tyvärr inte är möjligt. Men de är oerhört frustrerade, säger Therése Alsing, samordnare för Vårdförbundet Direkt.

Efter Aftonbladets avslöjande om en porrshow på Kommunals egen lyxkrog, vidlyftiga representationer där medlemmarna fått betala dyra alkoholnotor, gratisboenden och tveksamma utlandsresor har kritiken från medlemmarna inte varit nådig.

I går avgick förbundets kassör och tredje vice ordförande Anders Bergström. I ett massmejl vädjade ordföranden Annelie Nordström till medlemmarna att stanna kvar i organisationen. Det har uppenbarligen inte lyckats helt.

Vårdförbundet representerar de fyra yrkesgrupperna sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker.

– Tyvärr är inte vi rätt fackförbund för undersköterskor. Vi kan inte hjälpa dem. Vi hade väl räknat med att några skulle höra av sig till oss, men inte så här många, säger Therése Alsing som under sina tre år på Vårdförbundet inte har varit med om någonting liknande.

Sedan igår har 1 400 medlemmar lämnat Kommunal, uppger deras pressavdelning för Dagens eko.