Nästa vecka skulle den psykiatriska avdelningen Boängen stå helt utan sjuksköterskebemanning. Enligt Vårdförbundet i Örebro har ledningen känt till att det fattas sjuksköterskor sedan i våras, men inte gjort något åt problemet, rapporterar Nerikes Allehanda.

Eftersom sjukhuset inte har lyckats rekrytera några nya sjuksköterskor bestämde sig psykiatriledningen för att stänga avdelningen.

Kommunen lockar

Vårdförbundets Marcus Folkö Müntzing, säger till tidningen att de påtalat problemet en längre tid, men att arbetsgivaren inte har lyssnat.

– Arbetsgivaren skulle kunna ha jobbat för att erbjuda bättre schema, högre löner och mer tid för återhämtning. Men så har det inte blivit. Då är det inte så konstigt att sjuksköterskorna går till kommunen, som erbjuder 75 procents anställning med 100 procents lön, säger han.

Boängen har tolv vårdplatser och tar emot patienter med självskadebeteende, depressioner och psykossjukdomar. Enligt Nerikes Allehanda kommer patienterna att skrivas ut eller flyttas till andra avdelningar inom länet.