Bakgrunden till förslaget är enligt verksamhetsledningen att det råder så stor brist på barnmorskor och läkare,att det inte går att bedriva en patientsäker vård i sommar om båda ställena ska hållas öppna.

– Med den här tillfälliga lösningen kan vi erbjuda en säker och trygg vård för våra patienter, samtidigt som våra medarbetare kan få sin ledighet men också en bra arbetsmiljö under den period man arbetar i sommar, säger kvinnosjukvårdens verksamhetschef Ingela Högerås i ett pressmeddelande.

I förslaget föreslås även att neonatalvården i Hudiksvall tillfälligt flyttas till sjukhuset i Gävle, som ligger 13 mil bort, under samma fyra veckor som förlossningen flyttas, från den 19 juni till14 juli.

Inte diskuterat med facket

Även ambulansen och anestesiverksamheten i Gävle kan komma att påverkas, hur är dock ännu inte klart.

För personalen kom förslaget som en överraskning. Enligt Vårdförbundets ordförande i Gävleborg, Anna Bergström, har frågan inte diskuterats med facken. För dem blev förslaget känt först sedan ledningens pressmeddelande hade skickats ut till medierna.

– Egentligen kan jag inte kommentera förslaget eftersom det över huvud taget inte har skett någon samverkan i den här frågan. Det är väldigt olyckligt att man inte har samverkat det bättre med de fackliga organisationerna, säger Anna Bergström.

Vet inte hur det slår

Utan att ha sett några detaljer i förslaget är hon orolig för vad det kommer att innebära för föräldrarna och personalen. 

– Vi vet ju inte hur arbetsgivaren har tänkt. Ska medlemmarna i Hudiksvall tvingas jobba i Gävle eller att alla ska ha semester?

Verksamhetsledningens beskrivning av hur tufft det varit tidigare somrar håller hon dock med om.

– Hade vi samverkat kring det här och involverat medarbetarna så kanske det skulle vara det här förslaget som även vi var överens om. Det är en brist på barnmorskor. Både i Hudiksvall och i Gävle. Villkoren gör att folk inte vill komma och jobba här.