Mat

6 september 1999

Författare Inger Ärlemalm
Titel Delikatesser för tandlösa
62 sidor
Förlag Bokköket 1999
Cirkapris 145 kronor + porto
ISBN 91-972613-4-3

Det här är en kokbok med läckerheter för den som har svårt att tugga. Författaren skrev den när hon gick igenom ett stort och långvarigt käkarbete hos sin tandläkare. Men maten kan också gälla den som slagit ut tänder i samband med olycksfall eller den som har drabbats av tandlossning. Då ska man ha något gott att äta, säger Inger Ärlemalm. Recept på lättuggad mousse på både fisk, kyckling och skinka ges i boken. Potatis i olika former, soppor, krämer, timbaler och suffléer är andra exempel på mat i boken. Sist men inte minst desserter. Recepten är så läckra att den som har alla tänder i behåll nog också vill smaka.

Telefonnummer till förlagen
Bokköket: 0174-420 55
Carlsson bokförlag: 08-411 23 49
Natur och Kultur: 08-453 86 00
Neurologiskt handikappades riksförbund:
08-677 70 10
Studentlitteratur: 046-31 21 00

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida