Ny kunskapsbank ska göra det lättare att vårda äldre

Ny kunskapsbank ska göra det lättare att vårda äldre
Kunskapsbanken har kommit till för att ge gamla människor bättre livskvalitet och bättre vård.
Arkivbild: Colourbox

Är du osäker på hur du ska bedöma gamla Gretas risk för att ramla? Får hon i sig tillräckligt med näring? I dag invigs en kunskapsbank på internet där du hittar den senaste kunskapen om vård av äldre och gamla.

Det är Geriatriskt utvecklingscentrum vid Skånes universitetssjukhus som på uppdrag av Region Skåne har skapat kunskapsbanken. Här finns aktuell kunskap om vård av äldre och gamla människor samlad. Målet är att de ska få bättre vård och bättre livskvalitet.

Uppdateras ständigt

Den samlade kunskapen uppdateras ständigt av experter från Geriatriskt utvecklingscentrum, den kommer därför att alltid vara aktuell och kvalitetssäkrad.

Här finns till exempel den modifierade Nortonskalan som är ett bra stöd vid bedömning av risk för trycksår. Här finns också Val av kosttilläggguide för sjuksköterskor och många andra hjälpmedel i den dagliga vården av äldre och gamla.

Kunskapsbanken är den första samlade kvalitetsgranskade kunskapsbanken för geriatrik, säger Sölve Elmståhl, som är klinikchef för Geriatriskt utvecklingscentrum.

 

Kunskapsbanken har varit i gång ett tag, men invigs officiellt i dag måndagen den 3:e oktober.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida