Bodens hemsjukvård söker redan nya sjuksköterskor

Bodens hemsjukvård söker redan nya sjuksköterskor
I torsdags sade nio av de tretton sjuksköterskorna inom Bodens hemsjukvård upp sig i protest mot att arbetsgivaren inte lyssnat på dem. Redan har kommunen annonserat om nya sjuksköterskor. Foto: Lena Leffler

Knappt hann bläcket torka på de nuvarande sjuksköterskornas uppsägningar förrän kommunen annonserade om tolv nya.

28 januari 2015

Som Vårdfokus tidigare berättat har sjuksköterskorna inom hemsjukvården i Boden tröttnat på att ledningen inte lyssnat på deras krav på en bättre arbetsmiljö. Förra torsdagen lämnade nio av de tretton sjuksköterskorna in sina uppsägningar. För att komma tillbaka har de krävt en gemensam arbetslokal, återgång till tidigare regler för semesteruttag och 35 000 kronor i lön.

Bara fyra dagar senare, i måndags, låg en platsannons ute på Arbetsförmedlingen, där kommunen söker tolv nya sjuksköterskor till hemsjukvården i Boden.

Men detta var sjuksköterskorna beredda på. När Vårdfokus pratade med en av dem i torsdags, Elin Järnberg, förklarade hon att det såg mörkt ut och att hon inte räknade med att de skulle få tillbaka sina arbeten.

Foto: Lena LefflerElin Järnberg. Foto: Lena Leffler

– När vi lämnade in uppsägningarna till vår enhetschef kändes det som om dörren var stängd från arbetsgivarens sida. Känslan vi fick var att ”nu får ni stå era kast”. Ingenting om att det var tråkigt eller så, sade hon.

Elin Järnberg sade också att även om det kändes tomt så finns gott om sjuksköterskejobb lediga i närområdet.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida