Ny förening för skräddarsydda arbetsmiljösatsningar

I "Sunt arbetsliv — parter för prevention" ska arbetsgivare och fack inom kommuner och landsting samverka för att förebygga risker och främja ett hållbart arbetsliv.

Den nya föreningen ska satsa på utvecklingsprojekt och forskning, sprida kunskap både via nätet och öga mot öga, och byta erfarenheter via nätverk. Sunt arbetsliv – parter för prevention bygger enligt webbplatsen suntliv.nu vidare på det samarbete som parterna inom kommuner och landsting haft i många år och inte minst med just webbplatsen suntliv.nu.

Det är AFA Försäkring som producerar suntliv.nu som en kanal för projekt för att förbättra arbetsmiljön och främja de anställdas hälsa.

– Tidigare var inte tiden mogen för att vi själva skulle gå samman för att hålla i satsningar på prevention. Men vi började fråga oss varför vi inte själva skulle kunna styra över de här resurserna och få de preventiva satsningarna helt skräddarsydda, säger Eva Fagerberg, på Offentliganställdas förhandlingsråd och en av de fem i föreningens interimsstyrelse.

Offentliganställdas förhandlingsråd, ORF, är serviceorganisation för femton fackliga organisationer i SACO och TCO med medlemmar inom offentlig sektor, däribland Vårdförbundet.

Både nätplatsen suntliv.nu och organisationernas samarbete med AFA försäkring fortsätter.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida