Nya akuten i Växjö saknar mobil täckning

Nya akuten i Växjö saknar mobil täckning
Det är en säkerhetsrisk att mobiler och kommunikationsradio inte fungerar inne på den nya akutmottagningen i Växjö. Foto:Colourbox

Den nya akutmottagningen i Växjö har varken mobil eller radiotäckning. Det fick två poliser erfara när de i förra veckan behövde hjälp vid ett ingripande. Förstärkningsantenner ska sättas upp inom två veckor.

Det var i torsdags som polismännen behövde förstärkning i samband med ett ingripande inne på den nya akutmottagningen i Växjö. Då de försökte kalla på hjälp via radion fanns ingen täckning för radiosystemet Rakel och när de hade fått kontroll över personen visade det sig att inte heller mobilerna fungerade.

Under hela det över tre timmar långa ingripandet kunde polismännen varken komma i kontakt med kolleger eller med sin larmcentral, länskommunikationscentralen. I kommunikationsradion hördes bara pipanden.

Polismyndigheten i Kronobergs län skrev en tillbudsrapport där de efterlyser omedelbar åtgärd. De påpekar att det också är ett säkerhets- och arbetsmiljöproblem för personalen på akutmottagningen om inte mobiler fungerar där.

Anmälaren kontaktade även landstingets ansvariga för radiosystemet Rakel som meddelade att utrustning ska monteras före november månads utgång. Men nu lovar avdelningschefen, Christina Janstad, att extra förstärkningsantenner ska vara uppe inom två veckor.

Mottagningen har varit öppen i tre veckor och det är på vissa rum vi har märkt att täckning saknas. Men telefonerna via sjukhusets växel fungerar utmärkt, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida