Nya arbetskläder en ”snackis” på sjukhuset i Karlstad

De passar inte och de är för få. Det handlar om de nya arbetskläderna som har införts på Centralsjukhuset i Karlstad. Men från ledningens håll är man oförstående inför problemet.

Värmland byter ut sjukhuspersonalens arbetskläder. Enligt logistikchefen Sune Boss är det ett byte till det bättre. Tidigare, säger han till Nya Wermlandstidningen, fanns det fem storlekar byxor. Nu finns det 21. Alla märkta med vilken vikt och längd de passar för.

Problemet för sjuksköterskorna är att de inte tycker att unisexmodellen passar. För vida bussaronger samtidigt som byxorna är för vida runt höften men för smala i midjan. Det klagar till exempel Anna Ekman, sjuksköterska på avdelning 17, över.

– Ska man behöva jobba i kläder som sitter så illa att man inte ens kan knäppa byxorna i midjan? frågar hon sig i NWT.

En ”snackis”

Diana Schmidt är förtroendevald för Vårdförbundet på avdelningen. Hon håller med om att kläderna har blivit en ”snackis” på sjukhuset. Och att det är unisexstorlekar på kläderna gör inte saken bättre.

– Visst , bussarongerna är så vida att man kan se ända ner till naveln på den som böjer sig fram. Inte särskilt trevligt, inte för patienterna heller, säger hon till Vårdfokus.

För lite kläder

Men enligt Diana Schmidt är det ett väl så stort problem att det finns för lite kläder.

– Vi ska bara ta för dagens behov, men det finns de som tar flera omgångar. Och då räcker kläderna inte till alla.

Hon påpekar att det också finns alternativ till bussarongerna, till exempel pikétröjor. Men återigen: Problemet är att de tar slut för dem som inte är riktigt tidiga på sjuhuset på morgonen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida