Vårdförbundets kansli utrymt efter bombhot av rånare

Vårdförbundets kansli utrymt efter bombhot av rånare
Vårdförbundets kansli på Adolf Fredriks Kyrkogata utrymdes strax efter 11. Foto: Helena Mirsch

Kvarteren runt omkring avspärrade av polis. (Uppdaterad kl 13.10)

– Först fick vi beskedet att det var valfritt att lämna byggnaden. Men sen kom polisen tillbaka och sa åt oss att omedelbart utrymma lokalerna, säger reportern Helena Mirsch som arbetar på tidningen Vårdfokus i Vårdförbundets kanslibyggnad på Norrmalm i Stockholm.

Klockan 11.03 kom enligt SVT:s regionala nyheter larmet om att ett växlingskontor hade rånats och bombhotats på Holländargatan, som är en tvärgata till Vårdförbundets adress på Adolf Fredriks Kyrkogata.

Det var tredje larmet  i rad på en halvtimme i Stockholms innerstad. Det första larmet kom 10.34 från Handelsbanken på Östermalmstorg. Rånarna ska ha lämnat kvar en väska som misstänks innehålla en bomb.

Klockan 10.41 lämnades ett likadant bombhot på Nordeas bank på Smålandsgatan vid Norrmalmstorg.

Drygt 20 minuter senare kom ett överfallslarm från ett växlingskontor på Holländargatan, där rånarna fick med sig pengar och lämnade kvar ett paket eller föremål  som polisen misstänker kan vara en bomb.

Polisen planerar att spränga föremålet som lämnades kvar av rånarna vid växlingskontoret. 

Vårdförbundets kansli är stängt resten av dagen. Vårdförbundet Direkt på telefon och på webben går inte att nå förrän i morgon bitti igen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida