Jämtland: Vårdförbundet förlänger uppsägningstiden av kollektivavtalet

Jämtland: Vårdförbundet förlänger uppsägningstiden av kollektivavtalet
Kristina Fluur-Hedman anser att arbetsgivaren till en början inte tog sjuksköterskornas försämrade arbetsmiljö på tillräckligt sort allvar. Foto: Ulf Huett

Jämtlandslandstinget har tidigarelagt arbetet med arbetstidsfrågan. Därmed anser Vårdförbundet att arbetsgivaren har insett betydelsen av att arbeta med sjuksköterskornas villkor och förlänger uppsägningstiden av kollektivavtalet.

12 december 2011

Sommaren 2010 tecknade Vårdförbundet ett lokalt kollektivavtal med Jämtlandslandstinget om en arbetstidsmodell. Men konsekvenserna blev inte riktigt som förbundet hade tänkt sig, enligt Kristina Fluur Hedman, ordförande i Vårdförbundet Jämtland.

– När vi uttryckte vårt missnöje över villkoren signalerade arbetsgivaren att de skulle ta tag i problemet i mars. Men då tyckte inte vi att arbetsgivaren tog tillräckligt seriöst på vårdmiljö och patientsäkerhet, säger hon.

Som Vårdfokus tidigare berättat är missnöjet med scheman och arbetstider på sjukhuset i Östersund så stort att Vårdförbundet valde att i förra veckan säga upp arbetstidsmodellen.

Nu har arbetsgivaren reagerat på det och säger att de kan träffa Vårdförbundet den 22 januari 2012.

– Arbetsgivaren har insett värdet av att jobba snabbt med detta och då förlänger vi uppsgningstiden av kollektivavtalet till och med 2012-03-31, säger Kristina Fluur Hedman.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida