Jämtland varslar 115 årsarbetare utan att det kallas samhällsfara

Förra våren var Vårdförbundets medlemmar ute i strejk. Då hette det att deras aktion var samhällsfarlig. Men nu, när landsting och regioner skär ner på personal som aldrig förr, hörs inte ett ord om samhällsfara. Det borde det göra, anser Kristina Fluur-Hedman, ordförande i Vårdförbundets avdelning i Jämtland.

Hon säger det mot bakgrund av att Jämtlands läns landsting i tisdags lämnade in ett varsel på 115 årsarbetare till arbetsmarknadsmyndigheterna. Med tanke på alla som arbetar deltid kan det röra sig om uppemot 150-200 personer som mister jobbet.

Samhällsfara då men inte nu 

Varslet är inte preciserat och i dagsläget vet ingen hur många av Vårdförbundets medlemmar som drabbas. Men Kristina Fluur-Hedman misstänker att det i slutändan blir ungefär så många som var uttagna till strejken i våras – som mest cirka 70 personer en och samma dag i Jämtland.

? Sveriges kommuner och landsting, SKL, kallade oss för samhällsfarliga när vi strejkade. Med de täta kontakter som finns mellan SKL och regeringen är det märkligt att landstingen inte får några ytterligare pengar från staten för att klara vården i det här läget som är minst lika samhällsfarligt.

För att spara ytterligare har ledningen på Östersunds sjukhus ensidigt beslutat att dra in avtal som från början kom till för att få folk att arbeta på obekväma arbetstider.

Vårdförbundet tar strid för avtalen 

På flera avdelningar får exempelvis personalen 200 kronor extra per nattpass. För den som arbetar tio nätter i månaden innebär det att inkomsten kommer att minska med 2 000 kronor.

På iva-, barn- och kirurgklinikerna får personalen högre ersättning vid vissa obekväma pass, medan de som arbetar inom akutområdet har ett avtal som gör att de får en arbetstidsförkortning när de arbetar tider som anses som obekväma.

? Problemet är att vissa personer en gång i tiden har valt att tacka ja till sina tjänster just på grund av de här avtalen. Vi kommer därför att strida för att avtalen ska få finnas kvar, säger Kristina Fluur-Hedman som anser att förmånerna finns inskrivna i de lokala kollektivavtalen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida