Upprörda över ändrade semesterperioder

Upprörda över ändrade semesterperioder
Känns det avlägset? Arbetsgivaren har börjat planera. Arkivbild: Colourbox

Mitt i vintern meddelar Kärnsjukhuset i Skövde att sommarsemestern ska delas in i fler perioder. Personalen är upprörd. Men vem ska sköta vården på sommaren om inte vi? frågar sig Cecilia Helldén, ombudsman på Vårdförbundet med ansvar för arbetstidsfrågor.

5 december 2011

I adventstider är det inte ovanligt att arbetsgivare inom vården börjar prata sommarledighet. I Skövde har årets semesternyhet väckt starka reaktioner. Två semesterperioder görs om till tre, vilket innebär att personalen får vara ledig i juni, juli eller augusti.

Semester med familjen

Många anställda kommer därmed att få väldigt kort semester tillsammans med sina sommarlovslediga barn, skriver Mariestadstidningen.

– Vi är glada för julklappar, men inte en sådan här, säger upprörda sjuksköterskor på sjukhusets intensivvårdsavdelning till tidningen.

Vem ska jobba?

Men enligt Cecilia Helldén, ombudsman på Vårdförbundet med ansvar för arbetstidsfrågor, har arbetsgivaren i det här fallet både kollektivavtalet och semesterlagen på sin sida. Atbetsgivaren  har rätt att planera semestrarna efter verksamhetens behov. Enda kravet är att de anställda ska kunna få fyra veckors sammanhängande ledighet under juni, juli eller augusti.

– Nu har vi många heltidsarbetande kvinnor inom vården som också är föräldrar, som vill ha semester i juli när det är skollov. Det är fullt begripligt. Jag förstår att man blir upprörd. Men vad ska arbetsgivaren göra? Vi måste bedriva vård på sommaren också och det är inte möjligt eller önskvärt att ha arbetslösa Vårdförbundetmedlemmar som kan hoppa in som vikarier, säger Cecilia Helldén.

Vill skapa debatt

Hon tycker det är dags att börja diskutera och tänka nytt kring semestervillkoren i vården. Att tro att arbetsgivaren ska klara sig med nyutbildade semestervikarier som precis slutat skolan är ett dåligt alternativ eftersom dagens sjuksköterskeutbildning är så teoretisk och kräver lång introduktion. Vårdtyngden på sommaren gör det knappast lättare, säger hon.

– Den stora frågan är, kan vi ha samma semestervillkor som andra branscher? Jag efterlyser en debatt där vi, professionen, funderar på hur vi kan lösa vården på sommaren. Kanske är det så att vi inte kan ha mer än tre veckors sommarsemester? Vilken kompensation vill vi i så fall ha för det?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida