Årets skolsköterska finns i Halmstad

Årets skolsköterska finns i Halmstad
Ann Lindskog blir Årets Skolsköterska.

Riksföreningen Skolsköterskor har utsett Ann Lindskog på Snöstorpsskolan i Halmstad till årets skolsköterska. På årsmötet om två veckor föräras hon ära, diplom och kanske lite pengar.

– Jag blev så paff när jag fick telefonsamtalet så jag minns inte mer än att jag får äran och ett diplom. Utnämningen är en fin uppmuntran, säger Ann Lindskog.

Hur är det att vara skolsköterska?

– Det är väldigt omväxlande och nya saker att lära varje dag. Jag är barnsjuksköterska i botten och jobbade som sådan i flera år innan jag bytte för sex år sedan. Och jag ångrar mig absolut inte.

Vad är det för skola du jobbar på?

– Snötorpsskolan har 350 barn från förskolan upp till femman. Förutom alla de vanliga uppgifterna med inbokade vaccinationer och hälsokontroller kommer väldigt många barn på spontanbesök.

Hur lyder juryns motivering?

–Jag minns inte riktigt, jag blev helt blockerad, för jag har inte forskat eller gjort något annat stort. Det var något om att jag ser den lilla människan och arbetar för kamraterna. Jag arbetar inte bara med barnen utan är också systemadministratör för vårt journaldatasystem.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida