Hallå där…

… Gunilla Lööf, anestesisjuksköterska på barnoperation, Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm, som driver utvecklingen av www.narkoswebben.se. Varför har den blivit en sådan framgång???

29 oktober 2009

– Den är unik. Ingen annanstans kan barn, ungdomar och närstående på samma webbplats hitta allt de vill veta om hur det är att vara på sjukhus och vad som händer före, under och efter narkos och operation. Den är fri att länka till och generell, och kan därför användas överallt. ?

Vilka reaktioner har ni fått från barn och föräldrar??

– Mycket positiva. Vi möter allt oftare nyfikenhet hos barnen i stället för rädsla. En undersökning visar att både barn och föräldrar föredrar webbaserad information framför traditionell. 95 procent av föräldrarna känner sig fullt informerade och tycker också att deras barn är det. ?

Hur är det att jobba med narkoswebben??

– Fantastiskt! ?

Nu finns en ny version. Finns det fler utvecklingsmöjligheter??

– De är oändliga. Den multimediala kommunikationen är väl utbyggd med bild, ljud, video, text, spel och bloggar, men interaktiviteten kan bli större. Snart finns narkoswebben även på engelska, spanska och arabiska – och kan översättas till flera språk. ?

Kontakt: narkoswebben@karolinska.se ?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida