Nu finns en mötesplats på webben om elevhälsa

För alla som arbetar inom elevhälsan i Sverige finns nu en egen mötesplats på Internet. Initiativet till sidan har tagits av två skolsjuksköterskor.

Elevhälsan.se, som sidan heter, har varit i gång sedan strax efter påsk och vänder sig till skolsjuksköterskor, skolläkare, kuratorer, psykologer, specialpedagoger, skolledare och andra som är intresserade av skolhälsofrågor.

– Det är så många frågor som berör alla professionerna. Om någon vill diskutera exempelvis aneroxia eller adhd är det ju inte bara en yrkeskategori som är intresserad av att delta i debatten, säger Cajsa Nellåker.

Hon har tillsammans med kollegan Solveig Kraft tagit initiativet till mötesplatsen och sköter driften av den på fritiden. De har dock fått hjälp av professionella webbmakare med att ta fram sidan. Båda är skolsjuksköterskor i kommuner utanför Stockholm, Solveig Kraft är dessutom verksamhetschef för skolhälsovården i Huddinge kommun.

På webbsidan finns förutom artiklar, boktips och nyheter en mötesplats för dem som vill diskutera olika teman inom elevhälsan. Där finns också en speciell sida om olika nätverk och hur man kan starta ett sådant. En expertpanel svarar på frågor, det finns bloggar, länkregister och en kalender med uppgifter om kurser och möten med mera.

Den som vill delta i debatterna eller ställa frågor måste bli medlem, vilket är kostnadsfritt. På den korta tid som webbsidan har funnits har mer än 300 personer registrerat sig.

Adressen är: www.elevhalsan.se

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida