Ny mötesplats på webben om skolhälsofrågor

För alla som arbetar inom elevhälsan i Sverige finns nu en egen mötesplats på Internet. Initiativet har tagits av två skolsjuksköterskor. Men sidan vänder sig till alla yrkeskategorier inom området.

Elevhälsan.se, som sidan heter, har varit igång sedan mitten av april och vänder sig till skolsjuksköterskor, skolläkare, kuratorer, psykologer, specialpedagoger, skolledare och andra som är intresserade av skolhälsofrågor.

– Det är så många frågor som berör alla professionerna. Om någon vill diskutera exempelvis anorexia eller ADHD så är det ju inte bara en yrkeskategori som är intresserad av att delta, säger Cajsa Nellåker.

Hon och kollegan Solveig Kraft har tagit initiativet till mötesplatsen och sköter driften av den på sin fritid. De har dock fått hjälp av professionella webbmakare med att ta fram sidan. Båda är verksamma som skolsjuksköterskor i kommuner utanför Stockholm, Solveig Kraft är dessutom verksamhetschef för skolhälsovården i Huddinge kommun.

Speciell sida om nätverk

På sidan finns, förutom artiklar, boktips och nyheter, en mötesplats för dem som vill diskutera olika teman inom elevhälsan. Där finns också en speciell sida om olika nätverk och hur man kommer igång med att starta ett sådant, en expertpanel som svarar på frågor, bloggar, länkregister och en kalender med uppgifter om kurser, möten med mera.

Den som vill delta i debatterna eller ställa frågor måste bli medlem, vilket är kostnadsfritt. På den korta tid som sajten har varit uppe har mer än 300 personer registrerat sig.

Adressen till sidan är www.elevhalsan.se.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida