Växjö. Politiker tar bup-ledningen i försvar

Växjö. Politiker tar bup-ledningen i försvar
Det stormar på bup-kliniken vid Centrallasarettet i Växjö. Foto: Landstinget Kronoberg

Efter hård kritik från personal mot förändringar hotar landstingspolitiker med arbetsrättsliga åtgärder. Uppdaterad 140519.

Personal vid barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Växjö har riktat allvarlig kritik mot ledningen för de metoder som införts för att korta köerna till neuropsykiatriska utredningar. Efter ett klagomål till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har myndigheten startat ett tillsynsärende av verksamheten.

Köerna har kortats

På tisdagens möte för landstingsstyrelsen var Bup-klinikens verksamhetschef Martin Glosax inbjuden och redogjorde för klinikens arbete. Han lyfte fram att köerna kortats väsentligt. Han bekräftade också att det nya sättet att arbeta orsakat konflikter.

Smålandsposten skriver att efter presentationen fick han stöd av den styrande alliansens ledamöter. En var Ingemar Swalander (M) i landstingsstyrelsen, som hotade med konsekvenser för personalens protester.

– Jag ger er mitt stöd att fortsätta ert arbete. Om det inte går blir det till slut en arbetsrättslig fråga.

Uttrycka sina åsikter

Han säger vidare till Smålandsposten att han visserligen vill att anställda uttrycker åsikter, men att det också finns ett slut på tiden för att diskutera metoder. För medarbetare som inte accepterar de mål och metoder som ledningen anser behövs finns arbetsrättsliga åtgärder att tillgå.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida