Uppsalas blivande sjuksköterskor möter framtida arbetsgivare

Uppsalas blivande sjuksköterskor möter framtida arbetsgivare
Björn Eriksson är vice ordförande i Sjuksköterskornas studentförening i Uppsala.

I vården finns många olika arbetsgivare att välja på. Det vill sjuksköterskestudenterna i Uppsala uppmärksamma på morgondagens Vårdmässa dit olika vårdgivare kommer för att visa upp sig — men inte Akademiska sjukhuset.

Björn Eriksson, vice ordförande i Sjuksköterskornas studentförening i Uppsala, berättar att det är första gången vårdstudenter anordnar en mässa i Uppsala dit blivande sjuksköteskor, men även annan vårdpersonal och redan yrkesverksamma, är välkomna för att möta eventuella framtida arbetsgivare.

Kommer det att förmedlas jobb i morgon?

– Förhoppningsvis! Om inte annat är vår förhoppning att man ska kunna knyta goda kontakter för framtiden och få en bild av vilka möjligheter som finns på arbetsmarknaden. Det är lätt att tro att man bara kan jobba på stora sjukhus som sjuksköterska, men så är inte fallet.

Hur många arbetsgivare finns på plats?

– Vi har 15 utställare. Bland annat landstinget Gävleborg, lasarettet i Enköping, kriminalvården, statens institutionsstyrelse, Aleris och Proffice care. Däremot kommer inte Akademiska sjukhuset. De hade sin egen rekryteringsdag.

Vad krävs av arbetsgivarna för att locka unga nyutbildade i dag?

– Vi unga sjuksköterskor har ganska hög krav på våra framtida arbetsgivare. Man ska kunna erbjuda en spännande och utvecklande arbetsplats med bra arbetsmiljö, flexibla och bra arbetstider och – så klart – en bra lön.

Vårdmässan hålls på Biomedicinskt centrum i Uppsala i morgon, onsdag.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida