Hallå där…

…Maysae Quttineh, biomedicinsk analytiker på mikrobiologen på Ryhovs sjukhus som knappt hinner jobba efter att Vårdfacket uppmärksammade deras förbättringsarbete.?

?– Ja, det stämmer men det har varit bra. Vi har verkligen lyckats förändra saker och ting. Tidigare innehöll bara 71 procent av remisserna en bra anamnes, men nu är det 98 procent.?

Vad har ni åstadkommit??

– Tillsammans med personalen på iva har vi jobbat med anamnesen för att hitta vilka risker det finns att det blir fel. Vi gjorde en lista över vad som är viktigt att ta upp och informerade på iva om hur viktig anamnesen är.

Uppmärksamheten blev stor efter Vårdfackets reportage, känner folk igen dig på stan??

– Nej, det är mest här inom laboratoriemedicin och mikro­biologinätverket. Men vi har deltagit i föreläsningar och ska bland annat snart till regiondagarna i Linköping.?

Vilka frågor får ni??

– Hur vi gick till väga och hur vi lyckades börja samarbeta. Det har alltid varit så att var och en sköter sina saker, i stället för att släppa in varandra.?

Vad händer nu??

– Vi håller fortfarande på med förbättringsarbetet och ska göra en uppföljning om en månad igen. Det ska bli kul att se.?(Reportaget fanns med i Vårdfacket nr 6/7.)?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida