”Verkligheten ser annorlunda ut”

 Artiklarna i förra numret av Vårdfokus om förtroende­valdas villkor har fått en läsare att berätta sin historia på Vårdfokus webb:??

5 juni 2012

Jag upplever att chefens inställning till mig förändrades negativt sedan jag blev förtroendevald i februari 2011. Vi lär oss en sak på fackliga utbildningsdagar och när jag nämner det för chefen får jag höra att ”verkligheten inte fungerar på det sättet”. Till exempel arbetsmiljöronden, jag ser att det står hösten 2012 som slutdatum för en åtgärd. Jag frågar varför det inte står ett konkret datum, så som jag lärde mig att det ska göra. Svaret är att det är meningslöst att sätta ett datum som ändå inte kan hållas… Är det konstigt att samma problem dyker upp vid varje miljörond?

Vid senaste lönerevisionen vägrade chefen till att börja med att ge mig lönelistor på oorganiserade sjuksköterskor. Jag fick höra att även om jag har rätt att få de listorna får jag ta fram dem på egen hand. Först sedan Vårdförbundet ingripit fick jag lönelistorna.?Jag vet att den tidigare förtroendevalda alltid fick vara med på anställningsintervjun av en ny sjuksköterska. Jag blev inte ens tillfrågad.

Min chef påstår att han vill ha en förtroendevald på arbetsplatsen för att kunna ha en bra dialog med facket men sättet han behandlade mig på strider mot det.

— lillagumma?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida