Extrakongressen. ”Viktigt öka medlemstalet i Vårdförbundet”

Extrakongressen. ”Viktigt öka medlemstalet i Vårdförbundet”
Sineva Ribeiro talade om de många utmaningar som väntar Vårdförbundet i sitt inledningstal på extrakongressen 2012. Foto: Anna Simonsson

Vårdförbundet står inför stora utmaningar, framför allt när antalet medlemmar minskar. Med de orden hälsade Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, välkommen till Vårdförbundets extrakongress 2012.

Sineva Ribeiro blev personlig i inledningstalet. Hon berättade att hennes 20-åriga dotter drabbats av stroke för en och en halv vecka sedan. Men dottern mår bra nu ­– tack vare god vård.

– Ambulanssjuksköterskan fick använda hela sin kompetens, sa Sineva Ribeiro.

Som mamma och ordförande i Vårdförbundet gjorde händelsen henne ännu mer övertygad om att Vårdförbundets politik är rätt:

– Det borde vara självklart att alla får använda sina kunskaper fullt ut på arbetet 2012. Det ska vi fortsätta jobba för.

Men utmaningarna är många och stora.

En ödesfråga är medlemsrekryteringen, eftersom Vårdförbundets styrka och ekonomi är beroende av antalet yrkesverksamma medlemmar.

Målet under föregående år var att öka antalet medlemmar med 1 000 personer. Facit visar att förbundet i stället minskade med 732.

– Vi måste bli ännu bättre på att leverera, säger Sineva Ribeiro.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida