Hallå där…

...Jan Thomasson som går i pension efter nästan 28 år som journalist på Vårdfacket. Vad har varit roligast under de här åren?

5 oktober 2007

– Att träffa så många spännande människor. En av flera minnesvärda är Vårdförbundets tidigare ordförande Marianne Lundqvist. Hon bjöd mycket på sig själv. Det har också varit roligt att skriva om sjukvård som ju är ett ämne som berör alla. Att få beskriva medlemmarnas arbetsvardag. Och kanske, kanske – fast jag vet inte – har något av det jag har skrivit bidragit till att någon har fått det bättre.

Har det bränt till någon gång?
– Under avtalsrörelsen 1986. Jag fick möjlighet att vara med och lyssna när strategier gjordes upp – och hade väl i sanningens namn lite svårt att vara tyst med mina egna åsikter.

– Jag har sett förbundet utvecklas från att vara nytt och söka sin identitet, till det etablerade förbund det är i dag. Det var ett debattglatt förbund på den tiden och det gladde mig. Medlemsengagemanget var ett annat på 70-talet. Men det var också ett annat klimat i samhället då.

Någon önskerubrik du skulle vilja se?
– Rekordhöga löner för Vårdförbundets medlemmar. Jag önskar att arbetsgivarna inser att välbetalda sjuksköterskor är en förutsättning för att sjukvården ska fungera bra.

Och nu då?
– Nu väntar en behaglig tillvaro vid foten av fjället.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida