Hallå där…

…Anders Olsson, reporter på Vårdfacket och vinnare av fackförbundspressens journalistpris för bästa fackliga nyhet på nätet. Hur känns det?

3 april 2009

– Det var fantastiskt roligt! Framför allt är jag glad över att vår webb lyftes fram och det arbete redaktionen gjorde under konflikten. Det märktes också att juryn tittat på vår webb, så jag ser det mer som en eloge till tidningens hantering av konflikten på webben, än som en personlig insats.

Din artikel »Chef vill locka oorganiserade till strejkbryteri« vann, är du överraskad?

– Jag blev förvånad, jag hade inte räknat med att vinna. Det var inget speciellt, jag fick ett tips i slutet av ett reportage. Det passade inte i reportaget men var utmärkt som webbnyhet och vi gjorde flera uppföljare på den och det orsakade rätt stort rabalder.

Vid prisutdelningen sa du att ingen annan redaktion kunde ha gjort samma sak, men vem som helst på Vårdfackets redaktion, förklara!

– Det var på skoj. Den här nyheten hade ju alla journalister gått i gång på, annars är man en dålig journalist. Det spelar ingen roll om du jobbar på en fackförbundstidning eller inte. Hör du talas om att svartfötter erbjuds tre gånger högre lön så hade du fått kicken om du inte hade nappat. 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida