Ja eller nej, Vårdförbundet röstar om nytt avtal

Hur blir det med skäliga löner och hälsosamma arbetstider? I eftermiddag röstar Vårdförbundets extrainkallade kongress om SKL:s slutbud.

5 april 2011

I dag samlas 200 representanter för Vårdförbundets medlemmar i Folkets hus vid Norra Bantorget i Stockholm för en extrainkallad kongress med uppdraget att säga ja eller nej till ett slutbud från SKL.

I minglet utanför kongressalen fanns på morgonen smörgåsar, kaffe och mycket förväntningar.

– Jag hoppas på bra diskussioner, så att vi känner att vi är eniga och har fattat ett bra beslut, oavsett vilket det blir, säger Kristin Sibbmark Williamsson, sjuksköterska från Uppsala, med dottern Britta Sibbmark på armen.

Gun-Britt Lindkvist, biomedicinsk analytiker och även hon från Uppsala, ser fram emot att få en tydligare bild av SKL:s slutbud för att kunna fatta ett bra beslut.

Arbetstider och lön 

I diskussionerna runt fikaborden innan kongressen var lön och arbetstider viktiga frågor.

– Hälsosamma arbetstider är det som varit viktigast för oss under avtalsrörelsen, säger Inger Johansson, vice ordförande i avdelning Västernorrland.

Men att vara på kongress handlar inte bara om att föra fram sina egna åsikter utan även om att lyssna på andra, tillägger hon.

– Vi ser framför allt dagen som ett värdefullt tillfälle att lyssna in andras synpunkter på avtalet.

Besked klockan 17

Vid 11-tiden stängdes dörrarna till kongressalen. Kongressombuden kommer under dagen att få ta del av SKL:s slutbud i sin helhet, som de tidigare bara fått muntlig information om. I eftermiddag sker omröstningen och klockan 17 offentliggörs beslutet som du då kan läsa om på Vårdfokus.se.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida