Kongress 2014. ”Jag är förväntansfull och otålig”

Nu samlas 190 taggade, pirriga och otåliga kongressombud — som vill se stora förändringar i Vårdförbundet.

Hur ska kampen för bättre löner och vilkor formas? Och hur ska Vårdförbundet organiseras om för att bättre möta medlemmarnas behov? 

Det är de allra viktigaste frågorna på Vårdförbundets kongress 2014 enligt kongressombuden som Vårdfokus möter på väg till den stora möteslokalen i Waterfront hotell i Stockholm, där kongressen startar i eftermiddag.

Mindre snack – mer verkstad

Karin Jisborg Hultgren, kongressombud och ordförande för avdelningen Kronoberg, hoppas att det på den här kongressen, till skillnad från tidigare, ska bli mindre snack och mer verkstad i frågan om att förändra Vårdförbundets stadgar och organisation.

– Det känns som om det är dags nu. Jag är förväntansfull och otålig, säger hon.

Ta strid för arbetsmiljön

Majvor Jansson, ombud från Värmland, tycker att kongressens allra viktigaste fråga är arbetstider.

 – Och villkorsfrågor förstås!

Harriet Lindqvist och Tina Javidi från Västmanland är taggade att diskutera lönepolitik och hur Vårdförbundets nya organisation ska se ut.

– Jag tror det blir en spännande kongress med många hårda diskussioner eftersom det är så stora viktiga frågor som ska diskuteras, säger Harriet Lindqvist.

Kongress 2014

Vilka deltar?

190 valda ombud som tillsammans med förbundsstyrelsen representerar alla medlemmar och utgör förbundets högst beslutande organ.

Vad beslutar de om?

Stora framtidsfrågor, strategier och mål för förbundet.

När möts de?

5-8 maj i Stockholm.

Kan alla följa vad som sker?

Vårdfokus.se kan du läsa vår nyhetsrapportering. Alla beslutsunderlag finns på Vårdförbundet.se. Där kan du också följa delar av kongressen via webbsändningar och webb-tv.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida