Kongress 2014. Nu handlar det om vilka frågor som ska prioriteras

Kongress 2014. Nu handlar det om vilka frågor som ska prioriteras
Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro höll sitt inledande tal. Foto: Jenny Kallin

Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro inledde kongressen med att uppmana ombuden att tänka strategiskt och långsiktigt.

Om vi tänker smart, är lyhörda för omvärldens förändringar och är redo att ta chanser som dyker upp, då kan vi vara med och påverka vården och förutsättningarna för våra yrken.

Det budskapet gav Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro i sitt inledningstal när hon i dag öppnade kongressen.

Medlemmar i fokus

Hon påminde kongressombuden om att de är valda i förtroende och att medlemmarnas vilja ska styra förbundet.

– Vi ska bekräfta och bekämpa de problem som medlemmarna möter i sin vardag.

Men hon uppmanade samtidigt kongressen att, med medlemmarnas vilja i fokus, ta beslut som ger största möjliga chans att påverka och förändra på lång sikt.

– En av de viktigaste uppgifterna för Vårdförbundets kongress är att tänka långsiktigt och strategiskt. Och att prioritera var vi ska lägga kraften.

Ett förtroende

Kongresser är det roligaste en förbundsordförande kan vara med om, sade Sineva Ribeiro och hoppades att alla ombud känner sig stolta över förtroendet de fått att vara med och utveckla och förändra.

– Nu är ni väldigt tysta. Men när vi stod där ute så kände jag energin. Om jag känner Vårdförbundet rätt så vet jag att vi kommer ha väldigt roligt tillsammans, sade Sineva Ribeiro och hälsade alla välkomna.

Kongress 2014

 

Vilka deltar?

190 valda ombud som tillsammans med förbundsstyrelsen representerar alla medlemmar och utgör förbundets högst beslutande organ.

Vad beslutar de om?

Stora framtidsfrågor, strategier och mål för förbundet.

När möts de?

5-8 maj i Stockholm.

Kan alla följa vad som sker?

Vårdfokus.se kan du läsa vår nyhetsrapportering. Alla beslutsunderlag finns på Vårdförbundet.se. Där kan du också följa delar av kongressen via webbsändningar och webb-tv.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida