Kongress 2014. ”Vårdförbundet måste bli tydligare”

Kongress 2014. ”Vårdförbundet måste bli tydligare”
Martin Håland, kongressombud från Västra Götaland, försöker väcka uppmärksamhet i frågan om vad Vårdförbundet ska kommunicera. Foto: Lars Nyman

Martin Håland från Västra Götaland vill att "rätten till ett hållbart yrkesliv" ska bli Vårdförbundets första och främsta budskap.

På tisdagsmorgonen, precis innan kongressen drar igång, ropar en röst i havet av kongressombud: ”En pin kvar, någon som vill köpa den sista”.

Budskapet på den lilla blå knappen som hålls upp i luften är ”rätten till ett hållbart yrkesliv”. Martin Håland, kongressombud från Västra Götaland, tillverkade och tog med sig hundra stycken som han nu lyckats sälja till övriga kongressombud.

100 supportrar

Baktanken med aktionen är att lobba för en motion som han och flera medlemmar från avdelning Västra Götaland skrivit. Motionen föreslår att Vårdförbundet ska skaffa sig ett enda kärnbudskap för att bli tydligare i sin kommunikation.

– Vi står och mumlar om vad vi vill. Vi behöver ”ett” tydligt budskap som vi alla kan stå för, säger han.

Varför just ”rätten till ett hållbart yrkesliv?

– Jag tycker att det är ett tydligt, bra och viktigt budskap som det sedan går att haka på mycket annat på, som behovet av betald specialistutbildning, bättre löneutveckling och arbetsmiljö.

Ett av många förslag

När åsiktstorgen stängde vid lunchtid i dag hade 31 ombud ”gillat” och 3 ”ogillat” motionen om kärnbudskapet. Hur frågan tas emot av kongressen blir klart senare i veckan då det är dags att gå till beslut.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida