Louise Hoffsten inleder Vårdförbundsveckan i norr

I dag på Vårdförbundsveckans första dag får Västernorrland celebert besök av bluessångerskan Louise Hoffsten som ska berätta om sin ms-sjukdom. Under veckan ordnar så gott som alla Vårdförbundets avdelningar specialarrangemang för sina medlemmar. Bio är den vanligaste aktiviteten.

Avdelning Västernorrland bjuder i veckan in till mingel, middag, diskussion om professionerna och föreläsning av Louise Hoffsten. Bluessångerskan som för några år sedan drabbades av multipel skleros. I kväll gästar hon Sollefteå.

Avdelningen Västra Götaland gästas på torsdag av Paul De Raeve, generalsekreterare i EFN, European federation of nurses, som tillsammans med inbjudna politiker och medlemmar ska fördjupa sig i EU-frågor med bäring på dagens hälso- och sjukvård.

En annan avdelning som också ordnar möte mellan politiker och medlemmar är Västmanland. Där får medlemmarna på onsdag kväll möjlighet att diskutera säker vård i kommunal vård- och omsorg med politikerna i äldrenämnden i Västerås stad.

På Gotland ska avdelningsstyrelsen besöka medlemmar som arbetar natt runt om på ön. ”Nattvandringen” sker på torsdag kväll.

Klart vanligaste aktiviteten under veckan är dock biobesök. I Kronoberg blir det förhandsvisning på filmen ”Simon och ekarna” efter Marianne Fredrikssons bok med samma namn och med Bill Skarsgård och Helen Sjöholm i två av rollerna.

Vårdförbundsveckans tema är i år patientsäkerhet och Nollvision mot vårdskador.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida