Marina Olsson inte längre ordförandekandidat

Det får inte råda någon tveksamhet om att det är lönerna som är den viktigaste frågan för medlemmarna, inte vem som är ordförande.Det säger Marina Olsson, som i dag har meddelat att hon drar tillbaka sin kandidatur som ordförande i Vårdförbundet.

22 februari 2008

Med en vecka kvar av nomineringstiden, som gick ut den 15 februari, meddelades att Marina Olsson kandiderade till ordförandeposten i Vårdförbundet inför kongressen i maj, som motkandidat mot sittande ordförande Anna-Karin Eklund.

Då nämnde hon löneutvecklingen, hur man knyter ihop det nationella och lokala arbetet och det personliga ledarskapets betydelse som skäl för sin kandidatur.

I går kom valberedningens förslag. Den föreslår omval på Anna-Karin Eklund. I det läget har Marina Olsson meddelat att hon drar tillbaka sin kandidatur.

Skälet är att hon säger sig ha förstått att hennes kandidatur på sina håll har tolkats som tveksamhet om huruvida förbundet är enigt i lönefrågan. Hon vill göra klart att så inte är fallet:

– Det viktigaste för medlemmarna är att få upp lönerna, inte vem som är ordförande, säger hon till Vårdfacket.

Också Ann-Sofie Togner, som av valberedningen petats ur förbundsstyrelsen, har valt att avstå från att kandidera till styrelsen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida