Mat-Tina och Tv-Eva gästar Vårdtåget

Den 17 maj startar Vårdtåget sin resa från söder till norr. Tåget stannar vid tio stationer. Där kan Vårdförbundets medlemmar se den utställning som finns i vagnarna. Sedan förflyttar man sig till en närbelägen konferenslokal, där Anna-Karin Eklund hälsar välkommen innan hon lämnar ordet till dagens huvudtalare. Vilka de är ser du nedan.

Första anhalten är Eslöv. Huvudtalare är Tina Nordström, känd från radio och tv som Mat-Tina. Hennes tema är hur man tacklar utmaningar på ett positivt sätt. Bland annat kommer hon att tala om hur viktigt det är att kunna blicka framåt för att nå framgång; att inte nöja sig med den senaste segern utan att fortsätta att utmana sig själv i nästa projekt.

På resans andra anhalt i Kalmar deltar Maria Bergson Bjerle, domkyrkoprost i Stockholm och specialiserad på kris- och relationsfrågor. I Göteborg får man lyssna till Agneta Kullén Engström, sjuksköterska och doktor i folkhälsovetenskap, som talar om organisations- och ledarskapsfrågor. I Linköping är ordet Anneli Erikssons, sjuksköterska som var ordförande för Läkare utan gränser. Veckans sista stopp äger rum i Örebro, där Stefan Einhorn väntar, överläkare vid Radiumhemmet men också författare till bästsäljaren Konsten att vara snäll.

Andra veckan inleds den 24 maj i Södertälje. Skådespelarduon Helge Skoog och Pia Johansson involverar publiken i sin improvisationsteater om aktuella problem i vården. Dagen därpå, i Gävle, medverkar Birgitta Englin, vd för Riksteatern. Att vara eller inte vara – världsdramatik utan yrkeskvinnor heter hennes föredrag. I Östersund heter den medverkande Åsa Moberg, känd från Aftonbladet men också författare till boken Hon var ingen Florence Nightingale.

Näst sista stoppet äger rum i Umeå. Sofia Åkerman, författare till boken Zebraflickan som handlar om självskadande ungdomar, finns på plats. Vid finalen i Luleå den 28 maj med-verkar Eva Hamilton, vd för Sveriges television.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida