Nytt avtal för unga i vården

Nytt avtal för unga i vården
Sveriges kommuner och landsting, SKL, och fackförbundet Kommunal är överens om en ny introduktionsanställningl för unga i vårdyrken. Enligt Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal, är avtalet ett sätt att få bort visstidsanställningarna. - Vi ser det som en möjlighet, säger hon till Vårdfokus. Foto: Fredrik Sandin Carlson.

Idag offentliggjorde Sveriges kommuner och landsting, SKL, tillsammans med fackförbundet Kommunal en ny anställningsform för unga inom vårdområdet. Anställningen ska fungera som en introduktion och riktar sig till unga utbildade som saknar arbetslivserfarenhet.

Anledningen till att den nya anställningsformen förhandlats fram är enligt SKL och Kommunal att det i dag ställs helt nya krav på teoretisk kompetens och kvalificerad yrkeslivserfarenhet inom kommun- och landstingssektorn. Att jobba med introduktion och rekrytering är därför nödvändigt för att säkra kvalitén bland personalen.

Oavlönad utbildningsdel

De som innefattas av den nya anställningsformen ska därför arbeta 75 procent av tiden, resten är oavlönad och ska användas till handledning och utbildning. Medarbetaren anställs tillsvidare med en provanställning på 12 månader och kommer att ha en utbildad handledare som stöd under hela prövoperioden.

För att få en introduktionsanställning krävs utbildning inom vård- och omsorg. Man får inte heller ha någon yrkeslivserfarenhet.

– Vi ser detta som en möjlighet för våra arbetsgivare att attrahera yngre personer inom områden där vi har framtida rekryteringsbehov. Att på bästa sätt introducera yngre medarbetare är också en viktig kompetensfaktor för sektorn, säger Agneta Jöhnk, chef på avdelningen för arbetsgivarpolitik på SKL.

Kommunal: ”Ser det som en möjlighet”

Från Kommunals sida är introduktionsavtalen en möjlighet att få bort det stora antalet visstidsanställningar som finns inom framförallt äldreomsorgen. Att anställningsformen skulle innebära ett b-lag bland undersköterskor tror fackförbundet inte att det finns någon risk för.

– B-laget är alla visstidsanställda som slängs in och ut på kort varsel. Det här är en mycket bättre variant där de unga redan efter ett år får en fast och trygg anställning. Vi ser det som en möjlighet, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.

Anställningsformen förväntas börja användas från och med våren 2013. Uppskattningsvis 1 500 personer kan då komma att omfattas av avtalet.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida