Privatvård. Fryser lönerna

På Spenshults sjukhus i Halland vill arbetsgivaren inte ge de anställda sjuksköterskorna en enda krona i löneförhöjning.

NOLLAVTAL. Spenshults sjukhus är Hallands största privata vårdarbetsplats med omkring 40 medlemmar i Vårdförbundet.

Ledningen har inte gått med på några som helst löne­ökningar. Inte ens Vårdförbundets förslag att de anställda skulle få fyra dagar extra ledigt föll i god jord. Det enda ledningen kunde gå med på var en skrivning om att ”beakta årets utfall i nästa löneöversyn”.

För sjukhuset gäller ett avtal mellan Vårdförbundet och privata Vårdarbetsgivarna. Avtalet är sifferlöst.

— Men ett sifferlöst avtal betyder inte att de anställda ska bli helt utan löneökningar, säger Gunnel Persson, Vårdförbundets ordförande i Halland.
Hon tror inte att det går att komma längre i förhandlingarna. Man har till och med bestämt sig för att inte gå vidare med centrala förhandlingar.

Enligt uppgifter från de lokalt förtroendevalda är ekonomin på sjukhuset körd i botten. Det handlar inte bara om frysta löner. Totalt nyanställningsstopp råder, och alla investeringar är skjutna på framtiden.

Också SKTF och LSR (sjukgymnasterna) har förgäves försökt förhandla fram löne­ökningar för sina medlemmar på sjukhuset. Ombudsman Terése Gustafson på LSR säger att förbundet har bestämt sig för att gå vidare till centrala förhandlingar.

— Vi anser att det är ett kollektivavtalsbrott. Ett sifferlöst avtal är inte detsamma som ett nollavtal, säger hon.

Också SKTF överväger att gå vidare med förhandlingar centralt.

Vårdförbundets centrala avtal med Vårdföretagarna är uppsagt och förhandlingar har inletts om ett nytt avtal. Ett av Vårdförbundets krav är att det inte längre ska vara ett sifferlöst avtal, eftersom det har missbrukats av en del arbetsgivare.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida