Satsa på uthyrningsstugor

Andra fackförbund erbjuder medlemmarna att hyra semesterbostäder till en låg kostnad, varför kan inte Vårdförbundet också ge det mervärdet???

5 maj 2010

Snart är det åter semestertider och många medlemmar uttrycker sin besvikelse över att Vårdförbundet inte längre har kvar de lägenheter i Stockholms city som medlemmar kunnat hyra under kortare besök i huvudstaden. Dessa såldes och pengarna gick in i verksamheten och fyllde då på kassan ytterligare. ?

Medlemskapet i Vårdförbundet måste ge ett mervärde! Andra fackförbund har saker som kommer medlemmarna till godo. Exempelvis Kommunals lokalavdelning som har ett antal stugor på Öland som hyrs ut till medlemmar till en rimlig penning. Ett annat exempel är Svenska Läkarförbundet som har stugor i Duved och i Skanör samt lägenheter i Frankrike som medlemmarna kan hyra.??

När jag tittar på Vårdförbundets erbjudande om semesterhus eller hotell så ser jag att dessa erbjudanden är samma som jag får som ICA-kortskund eller prenumerant av en dagstidning, alltså måttliga rabatter och inget annat. Vårdförbundet har inget eget exklusivt erbjudande. Varför? ??

Ett överskott kommer att finnas i år, varför inte investera pengarna och ge medlemskapet ett mervärde? Om summan är densamma som sist, då alla medlemmar fick en avgiftsfri månad, så innebär det att medel skulle finnas i tillräcklig mängd för att köpa in ett antal större fjällstugor eller sommarhus. Eller så skulle pengarna kunna investeras i ett större antal lägenheter i en semesterby eller liknande. För cirka 20 miljoner kronor skulle man kunna köpa 8—12 stugor eller ett par lägenhetshus med 8—10 lägenheter á 50—70 kvadrat-meter vardera. ?

Visst kostar underhållet av dessa, men min tanke är givetvis inte att det ska vara gratis att hyra dessa lägenheter eller stugor. Låt säga att veckoavgiften skulle hamna på 2 000—3 000 kronor. Det skulle sannolikt gott och väl täcka förvaltningen av nämnda hus. De tider på året som inte dessa hyrs ut så skulle de mer än väl kunna användas vid olika konferenser eller kurser. ??

Jag är ganska övertygad om att fler av Vårdförbundets medlemmar än jag ser detta som positivt. Så snälla förbundsstyrelse ­ — jobba för era medlemmars behov av mervärde i medlemskapet.?

— Niclas Svensson, Jönköping

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida