Späckad vecka med Vårdförbundet

Under årets Vårdförbundsvecka 19-23 november arrangerar de lokala avdelningarna massor av tillfällen att träffas, diskutera och underhållas. Här kan du se vad som planeras nära dig!

2 november 2007

Blekinge
Vårdförbundsveckan i Blekinge har tema Säker vård. Årets arbetsplats utses under veckan och belönas. Skriv till info.blekinge@vardforbundet.se och berätta hur ni jobbar med säker vård, senast den 22 november.

Måndag
Glögg i sjukhusentréerna i Karlshamn och Karlskrona 6.00–08.00.
Träff för medlemmarna i Karlskrona kommun 14.00-16.00 på Flaggskär och i Karlshamns kommun 18.30 på Hotel Solgårda.

Tisdag
Eftermiddagsfika i Vip-matsalen på BLS i Karlshamn 13.30–16.00

Onsdag
Eftermiddagsfika i Kyparen på BLS i Karlskrona 13.30–16.00. Representanter för avdelningen besöker studenterna på Blekinge tekniska högskola 13.00-14.30.

Torsdag
Evidensbaserad vårddag tillsammans med Kompetenscentrum och Blekinge tekniska högskola i Landstingssalen på Wämö center i Karlskrona. Medlemsmöten och arbetsplatsbesök runt om i Blekinge under hela veckan.

Dalarna
Tisdag
Mat, mingel och uppträdande av stand up-komikern Zeid Andersson på restaurang Harrys i Falun 18.00. Aktiviteter runt om i länet och möten med chefer.

Gotland
Delar av styrelsen samt ombudsman finns i entrén på Visby lasarett måndag, tisdag, torsdag och fredag 11.00-13.00.

TISDAG
Lunch och informationsutbyte för förtroendevalda 13.00-14.30. Ämne för träffen samt plats meddelas via e-post.

ONSDAG
Lunchmingel med förtäring för alla medlemmar, styrelsen finns på plats. Se separat inbjudan.

TORSDAG
Filmkväll med »Wellkåmm to Verona« och biogodis. Lokal och övrigt program på den lokala hemsidan.

Gävleborg
TISDAG
Inspirationsföreläsning med Blossom Tainton på Högskolan i Gävle i aulan Valhall 17.00-20.30.

ONSDAG
Inspirationsföreläsning med Tina Thörner i Hudiksvall på Stadshotellet 17.30-21.00. 

Mingel och förtäring samt förmedling av Vårdförbundets strategier för en säker vård båda kvällarna. Anmälan kan ske till avdelningens infobox. Även arbetsplatsbesök under veckan.

Halland
MÅNDAG
Lunchföreläsning med baguette och dryck 12-13 om fallprevention med sjuksköterskorna Angelica Franzen och Malin Eriksson på Hotell Halland i Kungsbacka, lokal Sandö.

TISDAG
Lunchföreläsning med förtäring 12-13. Demenssjuksköterskan Susanne Lundin föreläser om demenssjukvård och demenssjuksköterskans roll i vården på Vårdcentralen i Hyltebruk, lokal Fjärilen. Kvällsföreläsning med baguette och dryck 17.30-19.00 i samlingssalen på Sjukhuset i Varberg. Förbundsombudsmannen Cecilia Helldén för en dialog kring sambandet arbetstider, kunskap och lön.

ONSDAG
Lunchföreläsning med förtäring 12-13 om fallprevention med sjuksköterskorna Angelica Franzen och Malin Eriksson på Vårdcentralen Falkenberg, lokal Åbrinken.

TORSDAG
Kvällsföreläsning med baguette och dryck 17.30-19 på Länssjuk­huset i Halmstad ingång 19 A, lokal Kattegatt-Fullriggaren. ”»En stor Stark« med Görhan Hellström, jämställdhetsfrågorna ur ett annat perspektiv.

Anmälan till föreläsningar på: info.halland@vardforbundet.se, telefon 035-14 47 40 eller fax 035-14 47 49 senast 14 november. Arbetsplatsbesök i länet under hela veckan.

Jämtland
måndag-torsdag
Lunchforum/diskussionsmöten i samtliga länets kommuner.

FREDAG
Chefer/ledare inbjuds till en dag i Östersund med förbundsjuristen Carita Fallström.

Program med tid och plats för veckans aktiviteter skickas ut till arbetsplatserna och läggs in på den lokala hemsidan.

Jönköping
Aktiviteter anordnas i hälsans tecken. Uppsökande verksamhet på arbetsplatser i hela länet. För mer information se den lokala hemsidan.

Kalmar
MÅNDAG
Länssjukhuset i Kalmar 11–13 »Mötespunkt« utanför matsalen, bokbord, glögg och pepparkakor. 17.00 »After work« i matsalen med chokladprovning och förtäring.
 
TISDAG

Oskarshamns sjukhus 11–13 »Mötespunkt« utanför matsalen, bokbord, glögg och pepparkakor. 17.00 »After work« i matsalen med chokladprovning och förtäring.

ONSDAG
Länssjukhuset i Kalmar 6.00–8.00 »Frukostmöte«, lokal Sleven (bredvid matsalen).
 
Västerviks sjukhus: 11.00–13.00 »Mötespunkt« utanför matsalen, bokbord, glögg och pepparkakor. 17.00 »After work« i matsalen med chokladprovning och förtäring.

TORSDAG
Västerviks sjukhus 7.00–8.00 »Frukostmöte« i konferensrummet, Rehab­huset, hus 12, plan 4.

Kalmar 15.00 paneldebatt i Kalmarsalen »Vårdens utveckling i Hälsans län« med bland annat Vårdförbundet, Socialstyrelsen, politiker och tjänstemän. Buffé och mingel efter debatten. Dagen avslutas med föreläsning av sjuksköterskan Annelie Eriksson, ordförande i Läkare utan gränser. Buss går från Västervik och Oskarshamn till Kalmar.
 
OBS! Anmälan till chokladprovning och paneldebatt på den lokala hemsidan.

Kronoberg
Under veckan besöker styrelsen arbetsplatser som inte har någon förtroendevald. Vykort skickas ut till berörda.

ONSDAG
Representanter för Vårdförbundet finns utanför matsalen på lasarettet i Ljungby runt lunchtid.

TORSDAG
Kan vårt bemötande bli fel ibland och vem tar ansvar för det? Skådespelarna Suzanne Ernrup och Anders Sundqvist bjuder på interaktiv teater om bemötande i vården på Palladium i Växjö 18.00 till cirka 20.00. Anmälan senast den 16 november till 0470-762430 eller info.kronoberg@vardforbundet.se.

FREDAG
Vad är ett bra arbetsresultat? Lotte Alsterdal pratar om och kring sin bok. Chefer och ledare inbjuds till en lunchföreläsning på Mat & dryck i Växjö 10.30-14.00. Anmälan senast den 16 november till 0470-762430 eller info.kronoberg@vardforbundet.se.

Norrbotten
Rullande medlemsmöte från flera orter i länet med slutdestination Ikea i Haparanda. Representanter för avdelningen finns på plats under Cesardagen den 21 november på Luleå tekniska universitet. Avdelningsstyrelsen åker ut till arbetsplatser i länet, ta kontakt för att boka besök.

Skåne
Tårtkalas under hela veckan! Representanter för avdelningen kommer att besöka så många arbetsplatser som möjligt och bjuda på tårta. Mingelkväll med olika workshops i Malmö, Lund och Kristianstad för stude­­randemedlemmar den 20 november 18-20. Alkoholfri drink, mat och tårta serveras. Anmälan till info.skane@vardforbundet.se.

Stockholm
Torsdag
17.00 på Kraftkällan, Dalagatan 3: Jonas Hallberg spanar på Vårdförbundet. Buffé serveras.

Fredag
12-16 på Nalen, Rege­ringsgatan 74, lokal Stacken, ingång David Bagares gata: Om kaos och utveckling – för chefer med organisationskonsult Birgitta Södergren.

Sörmland
Under hela veckan kommer representanter från avdelningsstyrelsen att göra arbetsplatsbesök på temat Säker vård.

MÅNDAG
18.00 Gästabudsstadens Konferens och events i Nyköping. Vårdförbundets medlemmar på kirurgmottagningen, ortopedmottagningen och behandlingsavdelningen vid Nyköpings lasarett inbjuds till en minigolfkväll med tacobuffé och diskussion om metodstöd för lönekriterier.

TORSDAG
18.00-22.00 Ellwynska skolan i Katrineholm. Medlemskväll med förtäring. Håkan Sigrell leg kiropraktor och fil mag i vårdpedagogik pratar om handledning, »Gapet mellan teori och praktik«.

18.30 Konferensrum 10 på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Alla biomedicinska analytiker i länet är inbjudna till en kväll under temat Laboratoriet i framtiden. Föreläsare är Gunnar Sandström, professor i biomedicinsk laboratorievetenskap på Karolinska institutet.

18.00 Eskilstuna bowlingcenter, höstbuffé och bowling för medlemmar på akutkliniken vid Mälarsjukhuset i Eskils-tuna. Dessutom diverse lustfyllda aktiviteter.

TORSDAG-FREDAG
Länets alla förtroendevalda, chefer samt medicinskt ansvariga sjuksköterskor är inbjudna under temat Säker vård. Det startar med kvällsbuffé på Vilsta Sporthotell i Eskilstuna på torsdagen.

Uppsala
MÅNDAG
10.00-16.30 utanför Hedstrandsalen ingång 70, Akademiska sjukhuset, tårtkalas med bland andra styrelseledamöterna Janine Bichara och Kristin Williamsson.

16.30 Hedstrandsalen ingång 70, Akademiska sjukhuset, medlemsmöte med diskussion om lön med bland andra Agneta Wiberg, avdelningsordförande.

TISDAG
14-16 Boströmsalen ingång 30, Akademiska sjukhuset, utbildning för förtroendevalda i länet om skyddsombudsrollen. Medverkar gör bland andra Annika Wedin, huvudskyddsombud AS och Gun-Britt Lindkvist, styrelseledamot.
OBS! Föranmälan.

14-16 Biblioteket, Tierps sjukhus, tårtkalas med bland andra Lena Burman, styrelseledamot.

15-16.30 Matsalen, Enköpings lasarett, tårtkalas med bland andra Ann-Mari Lyhagen, styrelseledamot.

ONSDAG
10.00-12.00 alt. 13.30-15.30  Medlemsmöte angående yrkesansvar, LYHS och ansvarsärenden med Carita Fallström, förbundsjurist. Skogsalen ingång 78/79, Akademiska sjukhuset. Sjuksköterskor på akutmottagningarna är speciellt inbjudna.

14.30-16.30 Samlingssalen, Österbybruks vårdcentral, tårtkalas med bland andra Anette Frode, styrelseledamot.

17.00 Missionskyrkan, S:t Olofsgatan 40, Uppsala. Medlemsmöte med paneldebatt. Möjlighet att göra sin åsikt hörd! Medverkar gör bland andra landstingspolitiker från de olika partierna.

TORSDAG
Äldreprojektet, med sjuksköterskor anställda i kommunerna, gör studiebesök i Gävle.
OBS! Föranmälan, begränsat antal platser.

18.00 Bangårdsgatan 4A, Uppsala. Medlemsmöte med ostprovning. OBS! Bindande föranmälan, begränsat antal platser.

Värmland
MÅNDAG
Avdelningsstyrelsen besöker olika orter i länet för arbetsplatsbesök, medlemsmöten och förtroendemannaträffar med mera.

MÅNDAG
Expeditionen i Karlstad har öppet hus under eftermiddagen, förbundsordföranden Anna Karin Eklund deltar. Styrelsen är i Säffle hela dagen.

TISDAG
Träff för chefer/ledare i Karlstad under eftermiddagen. Styrelsen är i Torsby och Arvika hela dagen.

ONSDAG
Träff för chefer/ledare i Karlstad under eftermiddagen. Styrelsen besöker Storfors och Filipstad på eftermiddagen.

TORSDAG
Besöker styrelsen Årjäng och Hagfors på eftermiddagen.

Västerbotten
Arbetsplatsbesök runt om i länet. Veckan avslutas med en hejdundrande medlemsfest/årsmöte i Lycksele fredag-lördag.

Västernorrland
Avdelningen anordnar aktiviteter i Örnsköldsvik, Sundsvall och Sollefteå. För närmare information se den lokala hemsida.

Västmanland
MÅNDAG-TISDAG
Alla icke förtroendevalda medlemmar inbjuds till konferensresa med syfte att diskutera Vårdförbundets uppgift och politik. Anmälan till avdelningen, begränsat antal platser.
 
ONSDAG-TORSDAG

Förtroendevalda inbjuds till konferensresa med syftet att diskutera arbetsmiljö, rollen som förtroendevald och Vårdförbundets politik. Anmälan till avdelningen, begränsat antal platser.
 
TORSDAG
Medlemsmöte om Vårdförbundets lönepolitik.

Fredag
Chefer och förtroende-­ valda inbjuds till ett heldagsseminarium om samverkan och dess möjligheter.

Inbjudningar kommer att gå ut till arbetsplatser och förtroendevalda samt övriga berörda. Se den lokala hemsidan för tider med mera. 

Västra Götaland
MÅNDAG
Tårtkalas vid Kärnsjukhuset i Skövde plan 2, Röda gatan 11.00–15.00. 

TISDAG
Tårtkalas vid sjukhuset Lidköping, medicinmottagningen 11.00–15.00. 

I Alingsås 18.00-21.00, Åsa Moberg håller före­drag om sin nya bok Hon var ingen Florence Nightingale, medverkar gör även förbunds- och avdelningsstyrelseledamot.

I Göteborg 18.00-21.00 en florist lär ut hur en dörr­krans binds till advent. Fika. Bindande anmälan senast den 8 november till: marie.oberg_flood@vgregion.se. 50 kronor debiteras om du uteblir utan av­anmälan.

ONSDAG
Medlemsdag på temat »vårda dig själv så att du orkar vårda« i Mariestad 8.30-16.30 på Regionens hus, med Lisbeth Carlborg, präst och Christina Moraeus, utbildningskonsult. Anmä­lan senast den 16 november till mariette.bjork@vgregion.se eller på tfn 0500-43 19 35.

Medlemsseminarium i Borås om patientsäkerhet 13.00-17.00. Svante Lifvergren, utvecklingschef vid Skaraborgs sjukhus, föreläser om patientsäkerhet. Anmälan senast den 2 november till kristina.reljanovic@vgregion.se eller på fax 0500-43 19 38. Anmälan är bindande.

TORSDAG
Tårtkalas vid sjukhuset Falköping på Vårdförbundets expedition (lila huset) 11.00–15.00.

Ullevi konferenscenter i Göteborg »Kroppsspråket ljuger«, föreläsning med Erik Mattsson om kommunikation i vardagen 17.30-20.00. Anmälan senast den 15 november till marie.oberg_flood@vgregion.se, på telefon 031-343 72 78 eller på fax 031-55 37 OBS! Ange alltid personnummer.

FREDAG
Tårtkalas vid sjukhuset Mariestad vid entrén 11.00–14.00.

Örebro
MÅNDAG
Internationell kväll, medlemmar som har arbetat utanför Sverige berättar om sina upplevelser och erfarenheter av vården i världen.

TISDAG 
Tillsammans i vårdmiljön 3, tema Säker vård. Heldagsaktivitet för chefer, förtroendevalda och alla medlemmar på Filmstaden i Örebro.

ONSDAG
Att vara känslomässigt intelligent, föreläsning av Bodil Wennberg (Sensus).

Torsdag
I tid och otid – arbetstid. Föreläsning av Cecilia Helldén med flera. Interaktiv diskussion om hur vi arbetar under dygnets alla timmar, samt hur det påverkar vår hälsa på kort och lång sikt.

Östergötland
TISDAG
Pensionärer i östra delen av länet bjuds på lunch i Norrköping. Personlig inbjudan skickas ut.

ONSDAG
Vårdförbundet ordnar kvällsaktivitet och har bjudit in politiker och tjänstemän för samtal på temat Patientens behov och våra yrkesroller i samverkan. Representanter för avdelningen har träffar under hela veckan på olika arbetsplatser.  

Sena ändringar kan förekomma. Gå in på: www.vardforbundet.se/vardforbundsveckan

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida